Inför (mid)sommar(semester)

Ingen vill vara chaufför på midsommarafton. Åtminstone inte i det här äktenskapet. Och att ta taxi med 2 st 11-månaders pluttar (oj, där kom ordet tillbaka igen!) är bara att glömma. Så vad är alternativet? Cykla? Ja, tänkte vi, om man har en cykelkärra med plats för två. Den fest vi ska på i år är trots allt i Lund, dvs samma stad som vi bor i.

Så Stina har rekat cykelkärror och bland annat hittat detta test från Råd & Rön där Burley Encore fick högst betyg. En sådan fanns i butik i stan så vi åkte och kollade:

DSC_0056

Visst ser det trångt ut?? Redan! För 5000 kr inkl tillbehör vill man ju kunna använda den längre än ett år eller så. Det fanns dock ett annat alternativ i butiken; Thule nånting för ungefär dubbla priset inkl tillbehör. Hallå? Tio papp för en cykelkärra bara för att kunna cykla till festen? Då visade det sig att Stina inte såg lika snävt användningsområde som jag, hon såg framför sig att man även cyklar till och från dagis. Minsann. Och jag som tänkte mig att antingen hämtar man med bil till och från jobbet, eller går dit med barnvagn eftersom vi bor 800 m därifrån. Vi konstaterade att vi behöver fundera över behovsbilden och begav oss till nästa butik för att kolla in bilbarnstolar istället.

Där gick det bättre. Nästan för bra. Vi köpte inte bara 2 st bilbarnstolar (Maxi-Cosi Mobi) utan även 2 st cykelsitsar (OK Baby bodyguard), 2 st cykelhjälmar, 1 st resesäng (har redan 1 st), 2 st resemadrasser till nyss nämnda, 2 st badstolar och 2 st UV-baddräkter. Vi seglade fram som en karavan med trippla kundvagnar i butiken.

DSC_0060

Och där har ändå Stina stuckit iväg med Zoey i butiken för att handla mer. Måste säga att jag är tacksam att vi hitintills inte använt något av barnbidragen som ramlat in på kontot, för idag försvann nästan hälften av dem. På tal om det borde man få barnbidrag INNAN man får barn mtp hur mycket man handlar i förberedande syfte… här är en bild från 13 dgr innan Zoey och Zelda kom till världen:

1005955_10151530238736033_1693466190_n

A glimpse of the duplex world, rubricerade jag det på Facebook. 68 likes. Och då har vi inte ens gluttat i garderoberna…

Jaja, det var då det. Tack vare dagens inköp är vi preppade både för midsommar och för semestern! Nästa semesterutmaning kommer att bli hur vi ska få plats med allt i bilen när vi drar till stugan vi hyrt vid havet en vecka. Det är ju inte precis så att vi har vuxenbilar anpassat för tvillingar i den här familjen. En 2-sitsig Mercedes cab och en BMW sedan. Den sistnämnda är den som ska försöka prestera som en familjebil. Går sådär. Men vi fick otroligt nog plats med innehållet från alla tre kundvagnarna i den, inkl oss själva och ytterligare 2 babysafe med basstation som Zoey och Zelda satt i! Om än det innebar att Stina hade två cykelsitsar upptryckta i revbenen…

DSC_0065

Jaja, med lite tur kommer en av oss att välja en mer vuxen bil inom snar framtid………

Kolla vad jag bloggar förresten! Tre inlägg på två dagar, snart har jag kompenserat för månadens tystnad som precis passerade. :)