Sveriges nationaldag

Som jag skrev i framtiden, den 16 juni, firade Stina och jag vår 10:e årsdag i förrfjol i Smygehuk. Det var nämligen där vi hade vår första dejt. Eller första och första. Den första var egentligen kvällen innan med vänner som täckmantel, men dagen efter drog vi två iväg med min cab och hamnade i Smygehuk. Sveriges sydligaste udde. Såhär såg vi ut då:

IMG_3202

I förrfjol när vi firade vår 10-årsdag i Smygehuk såg vi ut såhär:

288592_10151006582641033_54264205_o

Smygehuk ligger oss alltså varmt om hjärtat. Så därför tyckte vi det var en ypperlig idé att besöka vår minnesplats på Sveriges nationaldag tillsammans med våra tjejer som upplever den för första gången i sitt liv. Nationaldagen alltså. Eller ja, Smygehuk också för den delen. Det känns på något sätt som cirkeln är sluten när vi går tillbaka där det började och startar en ny fas i våra liv. Med våra loved ones Zoey och Zelda. <3

DSC_0260

Vi hade inga större planer än att fika där nere, vilket vi gjorde. Laxtallrik och räkbaguetter. Riskakor och majskrokar.

DSC_0223

Vad vi inte hade räknat med var att det fanns något som heter Smygefestivalen och som hålls just denna dag där nere. Och mitt i det vimlet snubblar vi på en annan tvillingfamilj med tvillingpojkar i samma årgång som våra och t.o.m i samma märke på vagn.

DSC_0045

Det där är en kul grej som skiljer tvillingföräldrar från vanliga föräldrar. Att bli tvillingförälder är inte alla förunnat, knappt 3% av alla nyfödda blir tvillingar. Så man tillhör ändå en lite speciell grupp som man inte kan ansöka om medlemsskap till. Du väljer inte själv om du kommer med i gruppen eller inte. Så när man träffar andra tvillingföräldrar, speciellt om man t.o.m har samma typ av barnvagn, stannar man och pratar. Och utbyter tips och idéer. Vilket vi gjorde. Kul!

Det visade sig att de här tvillingföldrarna också hänger i Facebook-gruppen Tvillingar 2013, så vi sade ”ses där”. Får se om vi gör det… :)