Varför heter det Baby Jogger när varken du eller babyn kan jogga med vagnen?

Nu ska vi prata barnvagn. Vår barnvagn. En Baby Jogger City Mini GT Double, 2013 års modell. Noga det där, ifall någon googlar produkten innan köp och hittar hit. Nä, inte bingar. Googlar.

Såhär ser den ut, med liggdelar monterade:

DSC_1889

Med liggdelar, regnskydd, hjulskydd, myggskydd, mugghållare och annat smått man bara dör utan tror jag vi betalade knappt 10 000 kr. Vi valde just denna vagn primärt för att 1) den var liten nog att få plats i min BMW 320d sedan (2012 års modell, se bild nedan) och 2) för att den verkade så lätt att packa ihop. Vilket den är. Vi tog tiden vid nåt tillfälle och från att pluttarna satt i babysafe-stolar i bilen tills att vagnen var monterad med liggdelar och pluttarna nerbäddade så tog det 3 minuter. Inte illa! På andra hållet, dvs att få in pluttarna och vagnen i bilen igen, tog det 5 minuter. Som det superjämnställda team jag och min fru är, var vi två som hjälptes åt. Ensam hade tagit lite längre tid.

DSC_1894

Nåja, so far so good. Den första nackdelen med vagnen har vi inte upptäckt förrän nu när pluttarna blivit lite större; de får helt enkelt inte plats i liggdelarna längre, speciellt när de är påpälsade med höst- och vinterkläder. Det där är ju väntat att ske, men inte redan när de är knappt 4 månader gamla. Och det började egentligen tidigare än så, här är en bild från när de var 3 månader och deras stackars pingvinarmar (höhö) hänger utanför :

DSC_1181

Och när de inte får plats i liggdelarna längre kommer nästa problem. Utan liggdelar sitter nämligen pluttarna framåtvända, dvs du ser inte dem och de ser inte dig. Känns för tidigt att ha det så redan! Förvisso finns det ”fönster” ovanpå så att man kan titta ner på dem om man bockar sig framåt, men har man regnskydd på så täcks dessa fönster över. Haaallå.

DSC_1857

Ponera sedan hur mycket bök det blir att t.ex bara stoppa nappen i munnen på en plutt… stanna vagnen, gå framför den, huka dig ner, leta dig in under regnskyddet, etc. Och återställ. Attans meckande för en som är van vid att bara böja sig fram och stoppa i nappen. Suck.

Ok, de här problemen gäller säkert alla vagnar där pluttarna sitter framåtvända, och vi kunde väl tänka oss att det skulle bli så på sikt, men vi är överraskade att det händer så tidigt. Och våra pluttar är normalstora, de följer ganska exakt sin förväntade tillväxtkurva. Sådeså.

På ljusa sidan har vi dock att pluttarna verkar nöjda med det utökade utrymmet jämfört med de trånga liggdelarna. :)

DSC_1862

När man tittar på det där är det ofattbart att det för mindre än 4 månader sedan såg ut som nedan, när vi dag 5 tog en promenad i stora vida världen utanför sjukhuset (ffs så små de är!):

P1040917

Jaja. Det där med att jogga med Baby Joggern… skit samma, jag gillar ändå inte att jogga.