Lååååångfredag

Långfredagen är egentligen en sorgedag i den kristna kyrkan, men eftersom varken jag, min fru eller våra pluttar är med i svenska kyrkan sket vi i att sörja och var mestadels glada.

Så vi åkte till farmor och farfar och hälsade på, och eftersom det är påsk och man är de enda barnbarnen får man påskhjärtan (vilka dessutom matchar en fondtapet vi köpt till barnkammaren men aldrig får tid att sätta upp):

DSC_0427

Sen har vi kommit till det steget att pluttarna (vi börjar förresten mer och mer kalla dem för tjejerna vilket kanske kan kopplas till att vi har börjat klä dem i roliga klänningar istället för bara könslösa bodies) är lättare att ha sittandes bredvid oss till bords än att ha dem krälandes på golvet… framförallt Zelda har börjat förflytta sig snabbare och snabbare på golvet, om än mha ålning medelst hasning (endast lumpare förstår innebörden av det där).

Så därför fick vi tillfälle att testa våra monterbara militärkamouflagemönstrade (snarlikt M90 för den där lumparen som greppade ålning medelst hasning ovan) matstolar med röda detaljer och stora dödskallar på. Låter flickigt va? Rock on. Någon av oss (inte jag) sätter säkerhet före allt och säkrade med vanliga stolar under och för första gången tvingades mina päron förlänga köksbordet när bara vi är på besök:

DSC_0431

Resten av tiden ligger vi mestadels på golvet, vilket vi gör var vi än är på besök. Det roliga med bilden nedan är att plu.. tjejernas personligheter syns så tydligt… Zoey är loj och lugn och gillar mest att gosa, medans Zelda hela tiden har något på gång och måste utforska vad som än finns i hennes närhet - och finns det inget i närhet ålar hon iväg mot ett annat mål. Hennes mamma påstår att hon brås på sin pappa…

DSC_1460_1

Och som ni ser sörjer vi inte speciellt någon av oss. Glad Påsk!