500 SEK per blöjbyte

Har ni sett Tre män och en baby? I en scen säger Tom Selleck till någon av de andra typ ”I’ll give you 500 bucks if you change the diaper” när det är hans tur att byta blöja och han har fått nog av blöjbyten.

Ungefär sådär kände jag det idag. Jag har inga problem med blöjbyten egentligen, har räknat ut att Stina och jag bytade cirka 1500 blöjor VARDERA de första 5 månaderna när vi båda gick hemma heltid. Men nu är pluttarna magsjuka så Tjernobylblöjorna står på rad. Och vi kör ”finders keepers” så den som håller plutten när det händer får uppdraget att byta blöjan.

Så vid ett svagt tillfälle idag när jag höll Zelda och insåg vad som hänt så sade jag på skoj (eller undermedvetet halvt på allvar kanske) att ”Du får 500 spänn om du byter blöjan”. Och Stina svara bara snabbt och rakt ”Okej”. Då kunde jag ju inte backa. Ville förhandla om att få se blöjan först, men ack nej. Fick istället motkrav att de 500 kronorna skulle finnas överförda till hennes konto inom 15 minuter.

Sagt och gjort, Stina tog Zelda och gick in i skötrummet och jag förde över 500 kr:

xfer3-bajsbloja

Och jag måste säga att när jag väl såg blöjan och dess omnejd så var det värt det! ;)

Men på sikt är det här ingen hållbar lösning.