Vart tog jag vägen?

Här är jag (och Zoey):

DSC_0226

Har fått en del kommentarer om att jag inte bloggat på ett tag… en månad för att vara exakt. Det har att göra med att jag började jobba heltid för exakt en månad sedan. Dessutom på trippla uppdrag, genom mitt egna bolag. Trippla uppdrag, eget företag och dubbla pluttar lämnar ingen tid över till bloggning.

Det ironiska är att helgen innan jag började jobba heltid så påbörjade jag ett inlägg om hur vi faktiskt fått rutin på vår vardag. Ännu mer ironiskt är att jag somnade mitt i bloggandet och natten som följde vändes allting upp-och-ner och de rutiner vi trodde vi hade var som bortblåsta.

Har bestämt mig för att ändå publicera det där inlägget, så här har ni det:
2 mars – Det blir inte lättare, det blir bara annorlunda

Sedan dess har jag försökt mig på att blogga flera kvällar, men somnat med näsan på tangentbordet och QWERTY i pannan varje kväll. Hopplöst! Här är ett utdrag från ett inlägg den 7 mars som aldrig blev publicerat pga att jag åter igen somnade mitt i bloggandet:

Vi vet knappt vad som egentligen pågått den här veckan, men förmodligen är det en kombo av förkylning, tänder och det omtalade 8-månaders leapet (utvecklingssprång). De har antingen varit helt speedade eller jätteledsna. Inte minst när det varit dags för nattning, vilken därför tagit uppemot 2 timmar per plutt, och sen har de vaknat av olika anledningar gång på gång nätterna i ända. Så vi har alltså inte fått speciellt mycket sömn utan fått springa skyttetrafik mellan vårt och deras rum på nätterna, alternativt ha dem hos oss varpå vi får ligga som linjaler på högkant och få små söta knytnävar i nyllet nätterna i ända.

Sen i förrgår natt blev det bättre. Vi fick sova nästan en hel natt, och var lättade att vad det än var så var det förhoppningsvis över. Tji fick vi. Inatt blev stackars Zelda magsjuk och var som en kräkfontän halva natten. Vid 02:30 ringde vi 1177 och fick vi rådet att ge henne 5 ml vatten var 5:e minut. Och nånstans på vägen vaknade Zoey också och även hon var magsjuk fast med fontän i andra änden. Så började natt till fredag och dagen fortsatte i ungefär samma stuk.

…..

Och där blev det en vändning till. Klockan är 23:08 fredag kväll och Zelda vaknade för en stund sedan med 39.5 i feber och det hon ätit hade bara runnit rakt igenom henne. Så Stina har nu kört iväg till Barnakuten och Zoey och jag är kvar hemma.

Och där somnade jag igen. Det var kaos denna period, vi bodde i vardagsrummet alla fyra ett tag där och fick knappt nån sömn. Både vi och vårt hem såg ut och kändes som när pluttarna var 2 mån gamla. Dålig kombo med att jag började jobba heltid och Stina började på Mamma Fitness samma vecka. Mest synd var det såklart om pluttarna vars magar vi fick lära upp från början med vätskeersättning osv. Men de hade gott mod! Här är en bild från Zelda dagen då hon blev sjuk:

DSC_0150b

Samma dag hände det här: 7 mars – 500 SEK per blöjbyte

Såja, nu har jag kompenserat lite för utebliven bloggning. Stoppar här och publicerar innan jag somnar. :)

Och nej, det här är inget aprilskämt.