Åkbök

Idag har vi varit och kollat på nya åk til familjen. Jag vill ha en ny cab och Stina vill ha en ny barnvagn. Eller vi vill väl båda både och, men med olika stort intresse. Vi började med mitt.

Jag har redan en cab idag, en Mercedes SLK 55 AMG, men den har bara två säten och vi är ju som bekant fler än så nu. Så jag har den till salu via bilförmedlare som jag även har bett försöka hitta någon kul 4-sits cab att byta mot. Han har föreslagit en BMW M3 Cab, som han dock inte har hemma ännu. Jag kan också tänka mig en BMW 335i Cab, så vi åkte och kollade på några sådana som fanns i närheten. Vi pratar begagnat nu alltså. Som sommarbil. Här är en av bilarna vi kolllade på:

ucars-bmw335cab

Det viktiga idag var inte färg och fälgar osv utan det var att sätta sig i bilen, ställa in framsätet så att jag satt bra, och sen mäta hur mycket utrymme det var kvar bakom. Kommer det ens gå att få in bakåtvända barnstolar bakom? Säljaren trollade t.o.m fram en bilbarnstol och det var ingen vacker syn. Om det ens går så får antingen pluttarna sitta som ett L eller får Stina och jag göra det. Och det är såklart inget alternativ. Så dagens insikt och dåliga nyhet är att vi förmodligen inte kommer att kunna åka cab tillsammans på sisådär 4 år. Sicket mög. Måste försöka hitta en lösning… kanske släppa tyskpreferensen och köpa en jänkare?

Nåja. När vi väl hade kommit till denna hemska insikt var det lunchdax för både oss och pluttarna så vi tvingades att hitta nånstans att utföra detta kaos i den håla vi befann oss i. Vi har än så länge undvikit lunch på krogarna i stan vi bor eftersom vi stökar till så dj-vligt. Sist var vi i Staffanstorp, hålan full av mellanchefer. Och idag var vi i Eslöv, städernas paradis. Även när det gäller fik är kraven annorlunda nuförtiden, det ska finnas en schysst hörna vi kan ockupera, gärna barnstolar samt toalett med skötbord. Första stället vi hittade, Boijertz Conditori, uppfyllde två av dessa krav så det fick duga. Det fanns inte tid att leta efter annat, bara se hur pluttarna likt Star Trek TNG-crew parerar för lunchintagandet.

DSC_0560

Jag måste säga att vi börjar bli bra på det här. Det tog 1 tim och 10 min från det att vi parkerat bilen tills att vi hade beställt något att äta, packat upp pluttarna och placerat dem i barnstolar, trollat fram mat, rört ihop gröt och efterrätt till dem, matat dem, bytat på dem, slängt i oss själva våra baguetter och vars en halv selma och en halv blåbärsmuffin, gjort ett snabbt toabesök, klätt på och packat ner pluttarna, och släpat ut oss alla med tillbehör i bilen igen. Det är precis lika jobbigt och stressigt som det låter. När man väl sitter i bilen igen är man helt slut och pustar medelst rapar omvartannat. Det positiva är att när man väl börjar köra börjar lugnet. Mätta pluttar i bil somnar snabbt. Det hade jag också gjort om det inte vore för att jag körde.

Sen var det dags för barnvagn. Jag nämnde i ett tidigare blogginlägg att vi inte är helt nöjda med vår nuvarande barnvagn, Baby Jogger City Mini GT Double, eftersom pluttarna inte längre får plats i liggdelarna och i sittdelarna sitter de med ryggen mot oss med väggar mellan varandra så de ser inte så mycket och vi ser inte dem. Det är bara och konstatera att vi inte hade tillräckligt bra kravbild när vi valde vagn. Vi valde den mycket för att den fick plats i min BMW320d för då behövde vi inte behövde köpa ny bil också.

DSC_1894

Nu har vi alltså ny kravbild och har därför fått upp ögonen för Bugaboo Donkey Twins istället. Trots att de är dyra som faen. Så vi åkte och kollade på en sådan och fick butiksexpediten att släpa ut vagnen till min BMW320d för att se om den fick plats i bagaget. Njet! Inte med liggdelarna iaf. Så då har vi att välja mellan att fortsätta med det vi har eller köpa både ny bil och ny barnvagn… eller bilar (pluralis) eftersom jag även är inne på att byta min cab. Ja, ni hör ju hur galet det låter… tror jag stoppar huvudet i sanden ett tag.

Efter det där åkte vi och storhandlade och efter det var det matdags för pluttarna igen så vi mellanlandandade för matning hos mormor och morfar i Barsebäcks Hamn. Summa summarum blev det nog för mycket intryck under en dag för pluttarna, för det var mistlurssymfoni under hela nattningsprocessen när vi kom hem.

Så nu är jag så trött att jag sosokrrlöäfff…zzzzzz.